Galéria

Meggyújtottuk az első adventi gyertyát

Megemlékezés 1956. október 23-ról

Iskolánk 2023. október 20-án tartotta megemlékezését az 1956. október 23-i forradalmi eseményekről és az azt követő szabadságharcról.
Az irodalmi összeállításban a helyi vonatkozású csepeli események is kiemelésre kerültek.
A műsort a 7. a, 8. a, 8. b osztályos tanulók adták, de aktívan közreműködtek az AMI Szín-Pad-Kép és iskolánk dolgozói is. Ők a megfelelő hangosítás, a gitárkíséret és a színpadi háttér biztosításával, valamint az '56-os események kivetítőn történő megjelenítésével járultak hozzá a méltó ünnepléshez.
Befejezésül iskolánk névadója, Nagy Imre emléktáblája előtt mécsest gyújtottunk, és elhelyeztük a megemlékezés koszorúját.

Varga Írisz - történelemtanár

Szüreti hangulatban

Iskolánk 6. b és 7. a osztályos tanulói 2023. október 4-én - a Vekop pályázat keretében - a Királyerdei Művelődési Ház szüreti programján vettek részt.

A gyerekek interaktív foglalkozáson ismerkedtek meg a szőlőművelés és borkészítés alapjaival, a különböző borfajtákkal, kipróbálták a szőlődarálás és - préselés munkafolyamatait, valamint a frissen készült mustot is megkóstolták. A megszerzett ismereteikről egy rövid quizzel adtak számot. A győztesek apró ajándékokat is kaptak. A kézműves foglalkozáson levendulával töltött zsákot készítettek a gyerekek, amelyet haza is vihettek.

A szüreti program az udvaron felállított "Ősz tündér"- rel és lovasszekérrel való fotózkodással, valamint a gesztenyeszedés élményével tette teljessé ezt a szép őszi napot.

Varga Írisz – történelem tanár

Pályaorientációs nap

Iskolánkban 2023. október 18-án tartottuk meg a pályaorientációs napot.

Az alsó tagozat ellátogatott a csepeli Tescoba, ahol a gyerekek megismerkedtek az áruházban folyó munkával. Beleshettek a pékség sütödéjébe, megnézték a hűtőkamrákat, raktárakat. Legjobban a logisztikai feladatokban mélyedtek el, megismerték az online rendeléssel és házhozszállítással kapcsolatos teendőket, megpakolhatták a teherautót, molnár kocsit is tolhattak. Munkájuk végeztével mindenkit megjutalmaztak egy finom üdítővel és mézespuszedlivel. Diákjaink nagyon élvezték ezt a fantasztikus programot, melyet Ferencz Bálint a 4.b osztályfőnöke szervezett meg számunkra.

Felső tagozaton is változatos módon ismerkedhettek meg tanulóink számos szakmával, sőt egyes területen gyakorlatilag is kipróbálhatták magukat.

Az ötödik évfolyam 'Szakma activity', 'Pályaorientációs ország-város', 'Ki vagyok én?', 'Amerikából jöttem' játékokkal kerülhetett közelebb egyes szakmához.

A hatodikosok tesztekkel, játékos feladatokkal, szakmai műhelyekben (dekoratőr, ékszerkészítő, tökfaragó, manikűrös, fodrász, szakács) tudhattak meg többet a munka világáról.

A hetedik és nyolcadik évfolyamos diákok a BOK Csarnokban megrendezésre kerülő Szakmázz! pályaválasztási kiállításra mentek.

Élményekkel teli, hasznos információkat szerezve jó hangulatban telt a napunk!

Gálné Bakos Judit – Takács Eszter

Környezetvédelmi program

Iskolánk 6. évfolyamos tanulói 2023. szeptember 4-én nagy örömmel vettek részt a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft által, "Tiszta levegőt a kék égboltért nemzetközi nap alkalmából" meghirdetett tanóráján.

Látványos eszközök, tájékoztató videók, izgalmas kérdések tették színessé az előadást. Tanulóink mélyebb ismereteket szereztek a légszennyezés káros hatásairól, illetve kiemelték, hogy mit tehetnek azért, hogy a saját lakókörnyezetükben jobb legyen a levegő.

Sok-sok hasznos információval, a feltett kérdésekre helyesen válaszolók által megszerzett jutalmakkal és kellemes élményekkel zártuk ezt a mozgalmas programot.

György Veronika és Tuboly-Büki Gabriella

osztályfőnökök

© 2021 XXI. Kerületi Nagy Imre Általános Iskola. 1114 Budapest, Simon Bolivár stny. 4-8..
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el